NOS NieuwsAangepast

103 pensioenfondsen gaan korten

Acht pensioenfondsen gaan per 1 april aanstaande al korten op de pensioenen. Bij het ondernemingsfonds van het vroegere Rijn-Schelde-Verolme (RSV), Poseidon, wordt er dit jaar al 10 procent gekort. Het bedrijfstakfonds voor de Verf en Vlakglas zal de pensioenen in april met 6 procent verlagen.

Bij SPT, het pensioenfonds van de tandartsen, ging het pensioen vorig jaar al met meer dan 10 procent omlaag. Dit jaar komt daar opnieuw een extra korting van 3,2 procent bij en volgend jaar mogelijk van 2, 2 procent bij.

In totaal hebben 103 pensioenfondsen aan De Nederlandsche Bank laten weten dat ze gaan korten op de pensioenen. Dat is nodig om eind 2013 weer financiëel gezond te zijn.

Korting

Gemiddeld gaan de pensioenen met 2,3 procent omlaag. 34 fondsen hebben aangegeven meer dan 7 procent te korten. Van die 34 fondsen willen vijftien fondsen gebruikmaken van de mogelijkheid om de korting te maximaliseren op 7 procent. Daaronder zijn onder meer het pensioenfonds van Cap Gemini, Super de Boer, het notariaat en de vleeswarenindustrie.

Bij de meeste pensioenfondsen gaan de pensioenen omlaag per 1 april 2013. Als de economie aantrekt, is de korting misschien niet nodig. De Pensioenfederatie heeft een lijst gepubliceerd van alle fondsen die van plan zijn de pensioenen te korten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl