Ajax wint thuis simpel van NEC

time icon Aangepast

Ajax heeft thuis heel simpel met 4-1 gewonnen van NEC, dat te laat doorkreeg dat er best wat halen was geweest.

Dimitri Boelykin opende al na vijf minuten de score na mooi voorbereidend werk van Siem de Jong.

Daarmee bleek het Nijmeegs verzet vrijwel gebroken. Ajax werd weinig in de weg gelegd en na goals van Jan Vertonghen en weer Boelykin, die even later licht geblesseerd uitviel, was alles beslist.

NEC liet De Jong uit een corner rustig de 4-0 binnen koppen. En daarna beten de Nijmegenaren wel van zich af. Rens van Eijden scoorde tegen en een plots schutterend Ajax kwam een paar keer goed weg. In de slotfase hielpen Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati samen nog een dot van een kans om zeep.

Alleen tevreden over uitslag

Trainer Frank de Boer van Ajax was tevreden over de uitslag, maar over het vertoonde spel in de tweede helft was hij duidelijk. "Ik vond dat we in de tweede helft een wanvertoning hebben geleverd."

"Vroeger in De Meer liepen we dan uit naar een overwinning van 8-0. Nu was het slordig en hadden we zo maar nog twee doelpunten tegen kunnen krijgen. Dat is jammer. Ons publiek verdient beter."

De Boer: "Misschien waren we vermoeid van het duel van donderdag met Manchester United. Je ziet dat ook PSV en AZ het lastig hebben na zo'n Europese wedstrijd. Maar juist dan moet je simpel spelen. We zijn gelukkig een beetje ingelopen. Maar meer ook niet."

"Laten we nu maar lekker naar onszelf blijven kijken. Ik denk dat we weer mee gaan doen als we voorlopig alles blijven winnen en dan ook PSV in de ArenA verslaan."

"Bezoekje aan de tandarts"

NEC-trainer Alex Pastoor had zondagmiddag geen goed woord voor het spel van zijn ploeg bij Ajax. "Het was helemaal niets", mopperde hij na de nederlaag. "Geen emotie, geen samenspel, echt een drama."

"Als je vroeger naar De Meer moest, voelde dat als een bezoekje aan de tandarts. Je zag dan alle hoeken en de tegenstander bleef je maar pijn doen. Zonder verdoving. Met alle respect voor Ajax: dat is nu niet meer. Maar toch hadden we ondanks alle goede bedoelingen niets te vertellen hier in de ArenA. Dat is erg teleurstellend."

STER Reclame