PSV hard onderuit in Groningen

Aangepast

PSV heeft zijn derde nederlaag van dit seizoen geleden. De Eindhovenaren verloren met 3-0 bij FC Groningen.

Groningen had zijn laatste drie duels verloren en miste drie spelers door een schorsing, maar tegen de koploper liep het uitstekend. Bij PSV, donderdag nog in de Europa League souverein winnend bij Trabzonspor, lukte er echter nagenoeg niets. De ploeg speelde slap en alles wat er mis kon gaan, ging ook mis.

De Zuid-Koreaan Suk Hyun-jun zette Groningen na een een-twee op 1-0 en vlak na rust scoorde Leandro Bacuna op aangeven van Dusan Tadic. Even later zorgde Suk na geschutter in de PSV-defensie met een boogbal van zo'n veertig meter voor 3-0.

Stanislav Manolev was er toen al niet meer bij. De Bulgaarse vleugelverdediger kreeg zijn tweede gele kaart voor een schwalbe, hoewel hij wel lichtjes geraakt werd.

"Collectieve wanprestatie"

"Ik ben geschrokken van mijn team. We hebben geen moment laten zien dat we kampioen willen worden", reageerde PSV-trainer Fred Rutten op de ontluisterende nederlaag, die in zijn ogen het resultaat was van een collectieve wanprestatie.

Hij had naar eigen zeggen in de rust wel acht spelers willen wisselen. "Marcelo was een van de weinigen die wel de mouwen opstroopte en uitstraalde dat hij wilde winnen. We zullen de boel weer bij elkaar moeten rapen, want dit is een behoorlijke klap. Dat zal niet meevallen."

"Ik heb de jongens maar één opdracht meegegeven en dat was om er vanaf het begin bovenop te zitten. De afgelopen weken waren we vaak te schuchter. Nu gooiden we na een aarzelend begin de schroom van ons af," vertelde Groningen-coach Pieter Huistra.

"Voetbal is een gekke sport", vervolgde hij. "De ene week is het niets, de andere week heel goed."

STER Reclame