Voor het tweede jaar op rij dompelt de NOS zich onder in het carnavalsgewoel. In samenwerking met de Limburgse regionale omroep L1 is er van 17.05 tot 18.55 uur op Nederland 2 en op nos.nl een uitzending vanuit Rogstaekersstad, zoals de gemeente Weert tijdens het carnaval heet.

De presentatie is in handen van NOS-presentator Roos Moggré en L1-presentator, maar vooral ook carnavalsdeskundige Tom Doesborg.

Carnavalsgevoel

De uitzending uit Rogstaekersstad komt vanaf een locatie langs de route van de grote Rogstaekersoptocht. Moggré en Doesborg doen verslag van alle praalwagens en opmerkelijke carnavalsfiguren die langskomen.

Verslaggever Winfried Baijens begeeft zich onder de carnavalsvierders in Weert om zo het Limburgse carnavalsgevoel te ondergaan. En NOS-verslaggever Peer Ulijn maakte een reportage over de achtergronden van het carnaval.

Andere steden

Verder zijn er impressies van de optochten uit Heerlen en Helmond. In samenwerking met RTV Oost is er een verslag van de optocht in Oldenzaal in Overijssel. En er zijn beelden van de Brabantse carnavalsoptochten uit Roosendaal en Standdaarbuiten, dat bekend staat om de lichtjesoptocht.

NOS Carnaval 2012, 17.05 - 18.55 uur, Nederland 2

STER reclame