Rood Guidetti breekt Feyenoord op

Feyenoord heeft twee punten verspeeld tegen RKC. Na een benutte strafschop én rood voor John Guidetti kopte Robert Braber RKC naar 1-1.

In de matige eerste helft liet Guidetti zich al na een minuut gelden. Zijn schot kon door doelman Jeroen Zoet met moeite worden gekeerd. Daarna was RKC gelijkwaardig. De gasten werden gevaarlijk via Krisztián Nemeth en Mitchell Schet, maar Erwin Mulder voorkwam erger.

Feyenoord draaide RKC na ruim een uur eindelijk de duimschroeven aan, maar RKC gaf lang geen krimp.

Shirt uit: tweede geel

Guidetti werd toch weer het gesprek van de dag. Hij ramde via een dubieuze penalty de 1-0 binnen en trok juichend zijn shirt uit. Hij had echter al een gele kaart en kon derhalve inrukken. RKC rook bloed en pakte via Braber een verdiend punt.