Beatrix en Mabel weg uit ziekenhuis

Aangepast op

Koningin Beatrix en prinses Mabel zijn vanmiddag enige tijd bij prins Friso geweest. De koningin en de prinses kwamen tegen 12.30 uur aan bij het ziekenhuis in Innsbruck, waar Friso op de intensive care ligt. Ze droegen zonnebrillen en maakten een aangeslagen indruk.

Koningin Beatrix en de vrouw van Friso waren gisteren ook bij de prins, maar gingen 's avonds terug naar hun vakantieverblijf in Lech. Daar kregen ze later op de avond gezelschap van prins Willem-Alexander, prins Constantijn en hun gezinnen.

Prins Friso had gisteren een ernstig ski-ongeluk: hij werd tijdens het skiƫn verrast door een lawine, lag 20 minuten onder de sneeuw en werd toen gevonden en gereanimeerd.

'Situatie stabiel'

De toestand van prins Friso omschrijft de Rijksvoorlichtingsdienst nog altijd als stabiel. Hoewel hij een rustige nacht had, verkeert hij volgens de RVD nog altijd "niet buiten levensgevaar".

Kroonprins Willem-Alexander liet zich vanochtend in Lech kort uit over zijn broer. "We weten niets", zei hij tegen journalisten. Verder bedankte hij de mensen in het Duits voor hun medeleven en zei hij te hopen dat de familie met rust wordt gelaten.