NOS NieuwsAangepast

Thialf blijft op huidige locatie

Het ijsstadion Thialf in Heerenveen blijft op de huidige locatie. Binnen Provinciale Staten van Friesland is er geen meerderheid voor een nieuw Thialf naast het Abe Lenstra Stadion. Dit blijkt uit een rondgang van de NOS. De PvdA, met 11 zetels in de Staten, stemt volgende week voor nieuwbouw op de huidige locatie.

Fractievoorzitter Jornt Ozenga van de PvdA zegt dat het moeilijk is vast te stellen of een ijsstadion op een nieuwe locatie economische meerwaarde heeft, terwijl de kosten twee keer zo hoog zijn.

Een nieuw stadion op de huidige locatie kost de provincie 20 miljoen euro. Voor een stadion op de nieuwe locatie moet de provincie het dubbele betalen.

Met het besluit van de PvdA zijn de plannen van de stuurgroep van Gedeputeerde Staten en het college van B en W gemeente Heerenveen van de baan. Voor de Friese Statenleden staat het behoud van internationale toernooien voor Thialf voorop. Dat kan ook gerealiseerd worden met de goedkopere nieuwbouwvariant op de huidige locatie.

Zwaar verouderd

Het ijsstadion in Heerenveen is zwaar verouderd en moet worden vernieuwd om in de toekomst nog verzekerd te zijn van internationale schaatstoernooien. Het nieuwe Thialf zou in 2015 klaar moeten zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl