Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht zegt dat er fouten zijn gemaakt in de zaak rondom de Roma-familie Nicolich. Dat gaf de verantwoordelijk wethouder Isabella (PvdA) toe tijdens een raadsvergadering. De gemeente Utrecht heeft de zaak niet goed aangepakt, zei hij.

De familie Nicolich ligt al jaren overhoop met de gemeente en verhuisde meer dan zeven keer. In 2010 mocht het hele gezin in een villa in De Meern gaan wonen, zo lang er geen overlast werd veroorzaakt. Dat gebeurde toch, waarna de gemeente de huur opzegde. Een deel van de familie Nicolich staat op straat en heeft nog geen andere woning.

Motie van wantrouwen

Een meerderheid van de gemeenteraadsleden steunde een motie van ongenoegen tegen het college om aan te geven dat ze de coördinatie en uitvoering van de zaak Nicolich afkeuren. De raadsleden zijn boos dat ze verkeerd zijn geïnformeerd over de kwestie.

Oppositiepartijen VVD, SP en Leefbaar Utrecht dienden een motie van wantrouwen in tegen burgemeester Wolfsen. Maar die haalde geen meerderheid en dus kan Wolfsen blijven zitten.

STER reclame