NOS NieuwsAangepast

Wilders wordt moe van CDA

PVV-leider Wilders wordt moe van het CDA. Dit zegt hij in een interview naar aanleiding van zijn opmerking dat het CDA verdere hervormingen wel kan vergeten als er niet bezuinigd wordt op ontwikkelingssamenwerking.

"Ik word een beetje moe van het CDA als ik eerlijk mag zijn. Ze praten maar over hervormingen, maar de tijden dat het CDA bepaalt hoe wij hun verkiezingsprogramma mogen uitvoeren - ze hadden eens 50 zetels - zijn voorbij," aldus Wilders. HIj eist bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking.

"Dagelijks toeteren CDA-ers (Verhagen/De Jager) wensen over hervormingen de wereld in. Ze krijgen er 0 zonder miljardenbezuinigingen ontw.hulp", liet Wilders vanmorgen in een tweet weten. "

Nieuwe cijfers

In maart beginnen de onderhandelingen tussen coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV over mogelijke extra bezuinigingen. Het Centraal Planbureau maakt 1 maart nieuwe cijfers bekend over de noodzakelijke bezuiningen wegens de economische crisis.

Vooral het CDA en de PVV verschillen van mening over de bezuinigingen. Het CDA voelt voor hervormingen op de woningmarkt, de sociale zekerheid en de zorg, maar wil liever niet snijden in de hulp aan ontwikkelingslanden.

CDA-minister Verhagen wil niet op de kritiek van Wilders ingaan. "Ik werk al 25 jaar in de politiek. Soms gaan de golven hoger," aldus de minister. Hij benadrukt dat de onderhandelingen pas in maart starten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl