Premier Rutte, vicepremier Verhagen en gedoogpartner Wilders hebben in maart drie weken uitgetrokken voor de onderhandelingen over nieuwe miljardenbezuinigingen.

De partijen gaan onderhandelen in het Catshuis, de ambtswoning van de premier. Hij wordt geassisteerd door VVD-fractieleider Blok.

Verhagen neemt CDA-fractieleider Van Haersma Buma mee. PVV-leider Wilders laat zich assisteren door vicefractievoorzitter Agema.

Ook hervormen?

Nu de economie krimpt en de belastinginkomsten tegenvallen wordt er in Den Haag rekening mee gehouden dat het kabinet miljarden euro's extra gaat bezuinigen. Er wordt gerekend op extra bezuinigingen tussen de 6 en 10 miljard euro. Die komen bovenop de eerder door CDA, VVD en PVV afgesproken 18 miljard.

Eurocomissaris Rehn wees minister de Jager van Financiën er onlangs nog op dat hij vasthoudt aan de Europese begrotingsregels. Daardoor mag het Nederlandse begrotingstekort in 2013 niet hoger zijn dan min 3 procent.

Afgelopen vrijdag zei CDA-minister Verhagen nog dat er niet met hem te spreken valt over bezuinigen zonder te hervormen . Daarop twitterde Geert Wilders dat Verhagen een "toontje lager" moest zingen.

STER reclame