NOS NieuwsAangepast

Wilders verrast door reacties

PVV-leider Wilders is verrast door het grote aantal reacties op het meldpunt van zijn partij voor klachten over werknemers uit Midden- en Oost-Europa.

"Van de voorzitter van het Europees Parlement, tot eurocommissaris Kroes, waar bemoeien ze zich mee?" zegt hij.

Overvallen

Wilders is ook overvallen door het aantal meldingen via de site. Volgens hem hebben al zo'n 41.000 mensen zich gemeld met klachten.

Wilders trekt zich niets aan van de kritiek, ook niet van tien ambassadeurs die de politiek oproepen afstand te nemen van de site. Hij noemt het een fantastisch initiatief.

Commentaar

Eerder vandaag zei premier Rutte in de Tweede Kamer dat hij niet van plan is commentaar te leveren op het meldpunt. De oppositie vindt dat hij dat wel had moeten doen. De site zou mensen tegen elkaar opzetten.

Wilders vindt het onzin dat de site zou discrimineren. "Wij zeggen helemaal niet dat alle Polen dronken zijn, maar waar dat wel zo is, moet het worden gemeld," zegt de PVV-leider. Hij verwijst naar een Haagse wethouder en de Haagse korpschef die zich ook kritisch hebben uitgelaten over problemen met Oost-Europeanen.

HP/De Tijd meldt dat de SP al eerder een meldpunt Polen had. Dat had de partij in het leven geroepen om na te gaan of en hoe Oost-Europese werknemers de arbeidsverhoudingen in Nederland verstoorden. Niet om overlast te melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl