NOS Nieuws Aangepast

Facebook-foto nekt voortvluchtige dealer

Een Siciliaanse drugsdealer die dacht dat hij uit de handen van de politie kon blijven, bleek daar toch niet zo goed in te zijn. Michele Grasso was gevlucht naar Groot-Brittannië maar werd afgelopen weekend uitgeleverd aan Italië nadat hij foto's op Facebook had gezet. Op het plaatje poseert hij met het wassen beeld van president Obama in Madame Tussauds in Londen.

Grasso vluchtte omdat de politie hem sinds 2010 zocht vanwege drugshandel. Op zijn Facebook stond voor de grap dat hij in Alcatraz woonde, een oude gevangenis op een eiland bij San Fransisco.

'Gewone' gebruiker

Grasso gebruikte Facebook zoals iedere andere gebruiker, hij liet aan zijn vrienden weten dat hij een 'geweldige tijd' had. De Italiaan plaatste onder meer een foto waarop hij een sneeuwpop aan het maken is: "Fantastisch! Kijk hoe mooi het hier is in de sneeuw!"

Rond de Kerst van 2010 plaatste hij een album met de titel 'Kerst in Londen'. Daarin stonden foto's van clubs die hij bezocht en een aantal toeristische trekpleisters in de stad zoals de London Eye, Oxford Circus en Tower Bridge.

Deze maand viel hij definitief door de mand. Hij zette foto's online waarop hij aan het werk is in een pizzeria waarvan ook de buitenkant te zien is. Twee weken geleden kwamen de foto's met de wassen beelden van president Obama, Tom Cruise en David Beckham online.

Makkelijk

De Italiaanse politie nam via Interpol contact op met de collega's in Londen. De Italiaanse agenten konden de veroordeelde drugsdealer daarna vrij gemakkelijk oppakken. Zijn locatie was makkelijk te achterhalen via de website. Volgens een Italiaans persbureau zit Grasso nu in een gevangenis in Rome.

Vorig jaar werd hij al bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 24.000 euro, omdat hij in drugs zou hebben gehandeld.

Door: Elke

STER reclame