Heracles wint uit van FC Twente

Aangepast

Heracles Almelo heeft FC Twente de eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgd. Het werd in Enschede 2-3.

Een half uur lang was er weinig aan de hand voor Twente. De ploeg was sterker en creƫerde kansen. De grootste was voor Nacer Chadli, die de kruising trof.

Maar plots was daar Everton die uit een voorzet van Samuel Armenteros Heracles op 0-1 zette. Het was eigenlijk de eerste keer dat de formatie van trainer Peter Bosz echt dreigend was.

Na rust werd het een open duel. Heracles-doelman Remko Pasveer redde knap op een schuiver van Willem Janssen. Omdat de gelijkmaker uitbleef, achtte Twente-coach Steve McClaren de tijd rijp om Glynor Plet te laten debuteren. De spits speelde de eerste competitiehelft nog voor Heracles, waarvoor hij tien keer scoorde.

Defensieve missers

Kort nadat Everton bijna voor 0-2 had gezorgd, werd het met nog een kwartier te spelen 1-1 via Luuk de Jong. Beide ploegen zochten vervolgens de winst; Heracles ging er mee aan de haal. Darl Douglas en Everton profiteerden van defensieve missers. In blessuretijd maakte De Jong nog 2-3, maar daar schoot Twente, dat zich naast de koplopers PSV en AZ had kunnen nestelen, uiteraard niets mee op.

"Een leerzame avond", keek McClaren terug op zijn eerste nederlaag sinds zijn terugkeer bij FC Twente. "En een teleurstellende avond. We hadden te weinig controle. Dat is afgestraft door Heracles. Na de 1-1 had het nog gekund. Maar vervolgens maakten we achterin twee stomme fouten. Dan houdt het op."

STER Reclame