NOS NieuwsAangepast

De Elfstedentocht van Ben en Tjerk

Hoewel de Elfstedentocht niet doorgaat, zijn er toch honderden mensen die hem vandaag rijden. Oud-langebaanschaatser Ben van der Burg en Volkskrant-verslaggever Tjerk Gualtherie van Weezel hebben een manier gevonden om iedereen die dat wil van hun 'tocht der tochten' mee te laten genieten.

Beiden zijn live te volgen via internet. Van der Burg via een bodycam, waarmee hij handsfree de hele rit filmt, en Gualtherie van Weezel via een weblog.

Mensen die de tocht van Van der Burg volgen, kunnen erover twitteren op het topic #benstedentocht. "Als Ben vd Burg onder een brug door schaatst, dan krijg ik ook de neiging om te bukken", schrijft een vrouw.

'Dom, dom, dom'

De Volkskrant-verslaggever wil erachter komen of het terecht is dat de Elfstedentocht niet doorgaat. Het antwoord daarop heeft hij nog niet gegeven. Wel schrijft hij dat er bij Balk "lelijk ijs" ligt.

Gualtherie van Weezel heeft zich niet helemaal goed voorbereid op de zware tocht. Zo laat hij zijn lezers weten dat hij dom is geweest, omdat hij zijn edele delen niet goed heeft ingepakt. "Had ik vorig jaar op de Weissensee wel gedaan. Dom, dom, dom. Ik heb twee mutsen op, ga er zo eentje offeren. Een vriend had eens zijn edele delen bevroren, hij is een maand impotent geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl