Duitse traploper wint weer

Aangepast

Een Duitse hardloper uit Stuttgart heeft voor de zevende keer de jaarlijkse traploopwedstrijd van het Empire State Building gewonnen. Thomas Dold rende in 10 minuten en 28 seconden de 1567 treden naar boven.

Volgens de 27-jarige Dold was het dit jaar zwaarder dan andere jaren. "Het is mooi dat ik sneller ben dan de anderen, maar ik begrijp niet waarom het nu zo zwaar was." De Duitser zei dat hij goed getraind en fit was. Met zijn zeven overwinningen is hij recordhouder van het evenement dat sinds 1978 ieder jaar wordt gehouden.

Dold heeft wel de meeste wedstrijden op z'n naam staan, maar niet de snelste tijd. Dat record is in handen van de Australiƫr Paul Crake. Hij rende in 9 minuten en 33 seconden van de lobby naar het panoramadak op de 86e etage. Crake won de race vijf keer, maar kon na een ernstig fietsongeluk in 2006 niet meer meedoen.

's Avonds

Bij de vrouwen won dit jaar voor de tweede keer de Nieuw-Zeelandse Melissa Moon, zij deed er 12 minuten en 39 seconden over.

Volgens de organisatie waren er ongeveer 650 inschrijvingen. De wedstrijd was dit jaar 's avonds in plaats van in de ochtend, zodat de deelnemers eindigden onder de knipperende lichten van het Empire State Building.

STER Reclame