Telecomconcern KPN is het slachtoffer geworden van een geslaagde hackpoging. De hackers wisten in januari door te dringen tot het computernetwerk van het bedrijf. Ze kregen zo toegang tot gegevens van particuliere klanten en bedrijven, zoals namen, adressen en bankrekeningnummers.

De inbraak werd op 20 januari ontdekt. Toen hadden de hackers al enige dagen toegang tot het systeem van KPN. Na het ontdekken van de digitale inbraak zijn er volgens een woordvoerder van KPN direct maatregelen genomen. Maar een week later bleken de hackers nog steeds toegang te hebben tot het netwerk van KPN. Daarop zijn het Nationaal Cyber Security Centrum en het ministerie van Veiligheid en Justitie alsnog van de hack op de hoogte gebracht.

Gekopieerd

Met hulp van een gespecialiseerd bedrijf heeft KPN uiteindelijk de hackers buiten de deur gekregen. Daar zijn nog enkele dagen over heen gegaan.

Een woordvoerder van KPN kan niet aangeven over hoeveel klanten de hacker informatie kon inzien. Maar volgens hem is niet geconstateerd dat de hacker de informatie heeft gekopieerd. KPN heeft bij de politie aangifte gedaan van de digitale inbraak.

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de hack bij KPN.

STER reclame