Beelden van duizenden beveiligingscamera's van het merk Trendnet blijken live via internet te bekijken te zijn. Door een bug is het voor iedereen mogelijk om mee te kijken met de videostreams.

Op de website Pastebin staat een lijst met links naar de streams van bijna 700 van deze draadloze camera's. De beelden zijn ook te vinden via sommige zoekmachines die online-apparaten kunnen identificeren.

Het gaat om camera's in gebouwen, maar ook bijvoorbeeld in woonkamers. Internetters trokken aan de bel toen ze beelden zagen van slaapkamers van kinderen. Het probleem is al bijna een maand bekend bij hackers. De fabrikant van de beveiligingscamera's kwam er een paar dagen later achter, maar bracht het niet naar buiten.

Verkoopstop

Het is niet duidelijk om hoeveel camera's het gaat. Trendnet heeft wereldwijd 26 typen verkocht waarvan de beelden nu te volgen zijn via internet. De verkoop daarvan is gestaakt, tot het probleem is opgelost. Het bedrijf verklaarde tegenover de BBC dat het er vanuit gaat dat het er wereldwijd minder dan 50.000 zijn.

Trendnet heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor de meeste van zijn camera's en verwacht binnen 48 uur alle camera's van updates te kunnen voorzien.

STER reclame