NOS NieuwsAangepast

PVV: boerkadrager altijd beboeten

De PVV eist dat ook de Amsterdamse politie altijd dragers van een boerka zal beboeten. Tweede Kamerlid Joram van Klaveren zei dat in een reactie op de uitspraken van de Amsterdamse korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg.

In het tv-programma Eva Jinek op Zondag zei Aalbersberg dat agenten per geval inschatten of ze iemand een waarschuwing of een bekeuring geven. Volgens de korpschef is dat onderdeel van de dagelijkse praktijk.

"Bijvoorbeeld een moeder die geen kentekenbewijs bij zich heeft en 200 meter met de auto rijdt om haar kinderen naar school te brengen, is een andere kwestie dan twee mensen uit Maastricht die 3 dagen in Amsterdam zijn en hun papieren niet hebben meegenomen", aldus Aalbersberg.

Opheldering

Volgens de PVV moet de politie zich gewoon aan de wet houden en die schrijft voor dat mensen die een boerka dragen, moeten worden beboet, zegt Van Klaveren. Via een brief heeft het Kamerlid minister Opstelten van Justitie en minister Spies van Binnenlandse Zaken om opheldering gevraagd.

De Tweede Kamer en de Eerste Kamer moeten zich nog uitspreken over het door het kabinet voorgestelde verbod op gelaatsbedekkende kleding op straat en in openbare gebouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl