PSV door na moeizame zege op NEC

PSV heeft met enige moeite de halve finales van het bekertoernooi bereikt. In Eindhoven werd NEC met 3-2 geklopt.

PSV kwam via Dries Mertens uit een afgeslagen corner na vijf minuten op voorsprong. NEC ging niet bij de pakken neerzitten en kwam snel op 1-1 via Nick van der Velden, die scoorde nadat Marcelo een inzet van Lasse Schöne van de lijn gehaald had.

NEC kreeg daarna kans op kans, maar Kevin Conboy, Leroy George (lat) en Genero Zeefuik scoorden niet.Vlak voor rust kwam PSV via Tim Matavz (knappe aanval) en Kevin Strootman (diagonaal schot) op 3-1, maar Schöne schoot nog voor de pauze de 3-2 binnen. Na rust was het minder spectaculair, al waren beide ploegen nog wel dicht bij een treffer.

2005/2006

Het is voor de EIndhovense club de eerste halvefinaleplaats sinds het seizoen 2005/2006, toen PSV uiteindelijk in de finale verloor van Ajax.