NOS NieuwsAangepast

Eigenaar Checkpoint gaat vrijuit

De eigenaar van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen gaat voorlopig vrijuit. Het gerechtshof in Den Haag heeft het OM in hoger beroep niet-ontvankelijk verklaard. De rechtbank had de eigenaar eerder tot 16 weken cel veroordeeld.

Ook 16 medeverdachten gaan vrijuit. Volgens het hof waren de gemeente Terneuzen en het OM er al jaren van op de hoogte dat Checkpoint een grotere hoeveelheid softdrugs in huis had dan werd gedoogd.

Een coffeeshop mag 500 gram softdrugs in voorraad hebben. Bij Checkpoint werd in juni 2007 4,2 kilo gevonden en in mei 2008 nog eens 4,5 kilo. Al die jaren werd er niet ingegrepen en daardoor heeft het OM het recht op strafvervolging verspeeld.

Het Openbaar Ministerie kan nog in cassatie gaan bij de Hoge Raad.

Wereldformaat

Checkpoint was aanvankelijk een kleine coffeeshop in de binnenstad van Terneuzen, maar werd met behulp van de gemeente verplaatst naar de Scheldeboulevard, in een nieuw pand met ruime parkeergelegenheid.

Vanaf dat moment groeide Checkpoint uit tot een coffeeshop van wereldformaat, met vooral Belgische en Franse klanten. Er kwamen dagelijks zo'n 3000 bezoekers.

De coffeeshop werd in 2009 na inval gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl