De acute geldproblemen bij Vestia zijn voorbij. Dat hebben bronnen rond de Zuid-Hollandse woningcorporatie de NOS verteld. Er is een oplossing gevonden met behulp van vijf andere corporaties die garant zullen staan.

Vestia verkeerde op het randje van een faillissement doordat het veel derivaten bezit. Dat zijn ingewikkelde financiële producten die verzekering bieden tegen een rentestijging in de toekomst.

De woningcorporatie verhoogde de derivatenportefeuille in 2010 naar 10 miljard euro. Omdat de rente de laatste jaren is gedaald, eisen de banken dat de woningcorporatie honderden miljoenen bijstort als onderpand. Bekeken wordt nu hoe Vestia weer van de derivaten af kan komen.

Orde op zaken

Vanmorgen werd bekend dat topman Erik Staal van Vestia opstapt. Twee nieuwe interim-bestuurders nemen zijn plaats in. Een van hen is Gerard Erents. Hij stelde eerder orde op zaken bij de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale.

Vestia is met met 89.000 woningen de grootste corporatie van Nederland. Het bedrijf verhuurt vooral woningen rond Rotterdam en Den Haag.

STER reclame