Feyenoord klopt Ajax in de Kuip

time icon Aangepast

Mede door drie treffers van John Guidetti heeft Feyenoord met 4-2 gewonnen van Ajax.

De zege was verdiend, op de openingsfase na was de thuisformatie de betere ploeg.

Feyenoord begon voorzichtig. Ajax mocht komen, maar hapte niet, waardoor het tempo laag bleef. Toch kondigde de 0-1 zich aan. Na twee schoten van Vurnon Anita en Jan Vertonghen was het derde van Christian Eriksen raak. Daarmee was het duel opengebroken en kwamen er grote kansen voor Feyenoorder Guyon Fernandez en Ajacied Lorenzo Ebecilio.

Feyenoord werd sterker en kwam verdiend op 1-1 via John Guidetti, al was de penalty waaruit dat gebeurde discutabel. De 2-1 kwam ook op naam van de Zweed, die de bal na een knappe kopbal van Otman Bakkal plots voor zijn voeten kreeg.

Guidetti stelt overwinning veilig

Kort na de rust werd het 3-1. Bakkal had na een simpel passje van Fernandez de hoek voor het uitkiezen. Ajax was uit het lood geslagen en oogde geklopt, al zocht het uiteraard nog wel de aanval.

Feyenoord vond het prima, nam weer een afwachtende houding aan en ontregelde rustig de Amsterdamse aanvallen. Daarbij ging van de Rotterdamse counters meer dreiging uit.

Ajax creƫerde geen enkele kans, maar het werd plotseling toch 3-2. Keeper Erwin Mulder schoot tegen Dmitri Boelykin aan, waarna de bal in het doel caramboleerde. Wie anders dan Guidetti stelde kort daarop de Rotterdamse zege alsnog veilig. Bij een counter schoot hij beheerst raak.

STER Reclame