Ajax-directeur Martin Sturkenboom is afgelopen week bedreigd door supporters van de club. In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de interim-directeur thuis bezoek van zo'n tien Ajax-fans. Ze zeiden dat hij moest vertrekken bij de club en dreigden met maatregelen tegen hem en zijn gezin.

"Ik ben erg geschrokken. Dit was pure intimidatie'', zei Sturkenboom. "Nadat de groep was vertrokken, kreeg ik een aantal intimiderende en bedreigende sms'jes. Het is triest dat zakelijke onenigheid nu ook een wissel trekt op mijn privéleven. Op deze manier wordt het werken mij bijna onmogelijk gemaakt." Hij heeft inmiddels aangifte gedaan.

Ajax verkeert in een bestuurscrisis. De Raad van Commissarissen (RvC) wil dat Louis van Gaal deze zomer algemeen directeur van de Amsterdamse voetbalclub wordt, maar onder andere Johan Cruijff probeert die benoeming te voorkomen.

Sturkenboom, oud-voorzitter van FC Utrecht, werd twee maanden geleden door de RvC benoemd tot algemeen directeur ad interim, waarna hij een een tandem zou moeten vormen met Van Gaal. Danny Blind werd toen benoemd tot technisch directeur.

Hoger beroep

Op 7 februari doet de rechter uitspraak in het hoger beroep over de benoemingen van Louis van Gaal, Martin Sturkenboom en Danny Blind. Eerder bepaalde een lagere rechter dat de benoemingen moeten worden opgeschort tot de aandeelhouders de gelegenheid hebben gehad zich uit te spreken over de positie van de RvC.

Op 10 februari is er een aandeelhoudersvergadering over de crisis bij de Amsterdamse voetbalclub.

STER reclame