De Graafschap pakt punt bij NAC

De Graafschap, de nummer voorlaatst in de eredivisie, heeft aan het uitduel met NAC Breda een punt overgehouden: 1-1.

De Graafschap opende de score in het Rat Verlegh Stadion. Na een gemiste kopkans van Andreas Lasnik knikte Michael de Leeuw de bal tegen de touwen na acht minuten spelen. NAC kwam snel langszij na een pirouette en een puntertje van Anthony Lurling.

Vervolgens waren de bezoekers via De Leeuw (paal) en Jan-Paul Saeijs (redding NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar) dichtbij een tweede Doetinchemse treffer.

De rommelige tweede helft bood minder vertier. NAC kwam er nauwelijks meer aan te pas tegen De Graafschap en dat dwong nauwelijks kansen af. Rydell Poepon kreeg de beste mogelijkheid na rust, maar hij zag zijn inzet op de lat belanden.