PSV thuis te sterk voor Vitesse

Dankzij een 3-1 thuiszege op Vitesse is PSV in ieder geval tot zaterdagavond koploper in de eredivisie.

De Eindhovenaren hadden voor de rust een overwicht, maar Vitesse had defensief zijn zaakjes goed op orde en was counterend dreigend.

De enige grote kans van PSV werd direct benut; Tim Matavz trof doel uit de rebound nadat een schot van Zakaria Labyad was gestopt door doelman Piet Velthuizen.

Fraaie goal Mertens

Kort na rust trof Alexander Büttner de paal voor de bezoekers, die meer de aanval zochten. Scoren deed de Arnhemse ploeg echter pas na de fraaie 2-0 van Dries Mertens. De Belg schoot de bal hard langs Velthuizen na een Eindhovense counter.

Vlak na de invalbeurt van Vitesse-aanvaller en oud-PSV'er Jonathan Reis, kopte Mike Havenaar de 2-1 binnen. De spanning was terug, maar de gelijkmaker bleef uit, waarna Stanislav Manolev in de extra tijd het duel besliste.