NOS NieuwsAangepast

Dansen voor de specialist

Heb je talent en kun je een dokter niet betalen? Doe je kunstje en je kunt op bezoek bij een specialist. Daar lijkt het wel op bij het Lincoln Hospital in de New Yorkse wijk The Bronx, maar dat ligt net even anders.

Als artiest zonder ziektekostenverzekering kun je je aanmelden bij het ziekenhuis. Daarna wordt je uitgenodigd voor een gesprek én een auditie. Daar wordt dan bekeken of je goed genoeg bent en op welke afdeling je het beste je artistieke talent kunt aanbieden.

Eenmaal aangenomen kun je door optredens te doen of evenementen te organiseren krediet verdienen. Voor elk uur verdient de artiest 40 credits, dat staat gelijk aan een behandeling van 40 dollar.

Medicaid

Het programma is gemaakt voor New Yorkers die niet in aanmerking komen voor Medicaid of mensen die problemen hebben met hun immigratiestatus. Iedereen zonder verzekering mag zich aanmelden: kunstschilders, zangers, gitaristen en iedereen ander die zich met kunst bezighoudt.

"We hebben een grote artistieke gemeenschap in The Bronx en Noord-Manhattan die vaak verstokt zijn van zorg", zegt ziekenhuisdirecteur Iris Jimenez-Hernandez tegen NY Daily News, "Dit programma gaat ervoor zorgen dat die mensen wél de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast kunnen artiesten iets teruggeven aan de gemeenschap".

Door: Elke

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl