Met app makkelijker naar de wc

tijd van publicatie Aangepast

Een app waarmee mensen kunnen zien waar de dichtstbijzijnde wc is, is de winnaar van een publieksprijs. De prijs is bedoeld om te stimuleren dat via smartphones op een slimme manier gebruik wordt gemaakt van overheidsinformatie.

Minister Verhagen van Innovatie gaf de makers, vier studenten bedrijfskunde, een bedrag van 1500 euro en hij kondigde aan dat de prijs voortaan elk jaar wordt toegekend. "Overheden beschikken over een schat aan informatie voor slimme en bruikbare apps. Wij zullen die data openstellen en ik hoop dat provincies en gemeenten snel ons voorbeeld volgen!"

Stadswandeling

De eerste prijs van de jury ging naar een applicatie voor mobiele telefoons, die bij een stadswandeling historische beelden kan oproepen. Verder waren er prijzen voor een scholenzoeker, die mensen helpt een keus te maken uit het onderwijsaanbod en voor een app die berekent of het plaatsen van zonnepanelen op iemands dak rendabel is.

De jury beoordeelde de apps op originaliteit, gebruiksvriendelijkheid, maatschappelijke en economische waarde en relevantie voor ondernemers, burgers en lokale overheden.

STER Reclame