Kadhafi-getrouwen nemen Bani Walid in

tijd van publicatie Aangepast

Aanhangers van de gedode Libische leider Muamar Kadhafi hebben de stad Bani Walid ingenomen. Op een aantal plekken in de stad hebben aanhangers van Kadhafi groene vlaggen gehesen, de vlag van het oude regime.

Bani Walid was een van de laatste bolwerken van de dictator, die in oktober werd gedood. Veel inwoners van de stad horen bij een stam die trouw is gebleven aan Kadhafi.

De stad, op zo'n 200 kilometer van Tripoli, viel halverwege oktober in handen van de nieuwe machthebbers in het land, maar een bestand daar was altijd broos.

Arrestatie

De nieuwe gevechten laaiden op na de arrestatie van een Kadhafi-getrouwe leider. Zo'n 150 aanhangers bestormden daarna het hoofdkwartier van de nieuwe machthebbers.

Daarbij werd geschoten met AK-47's, raketwerpers en anti-tankwapens. Volgens strijders van de nieuwe regering zijn er bij de gevechten zeker vier doden gevallen.

Er zijn vanuit Tripoli militairen naar Bani Walid gestuurd, om de woestijnstad te heroveren. Ook zou de luchtmacht in gereedheid worden gebracht om de opstand neer te slaan.

STER Reclame