NOS NieuwsAangepast

Opnieuw lichamen Concordia gevonden

In het wrak van de Costa Concordia zijn opnieuw twee lichamen gevonden. Duikers vonden de lijken nadat ze zich met explosieven toegang hadden verschaft tot het vierde en vijfde dek van het schip.

Het gaat om twee vrouwen. Ze werden gevonden in het internetcafé van het gekapseisde schip. De lichamen zijn nog niet geborgen en ook nog niet geïdentificeerd.

Het dodental van het scheepsongeluk komt daarmee op vijftien. Er worden officieel nog zeventien opvarenden vermist.

Ongeregistreerde gasten?

Het werkelijke aantal ligt mogelijk hoger, omdat er ongeregistreerde gasten aan boord zou zijn geweest. De leider van de bergingsoperatie zei daar rekening mee te houden na een melding uit Hongarije.

Familieleden van een Hongaarse vrouw vertelden de autoriteiten dat zij hen gebeld had vanaf het schip. Daarna werd niets meer van haar vernomen. De vrouw stond echter niet op de passagierslijst.

Het reddingsteam houdt er nu rekening mee dat een lichaam dat gisteren werd geborgen van een passagier is die niet op de lijst stond. "Er kan een x-aantal mensen aan boord zijn geweest die niet zijn geregistreerd."

Rots

Een bemanningslid van de Costa Concordia bezweert dat dat niet mogelijk was, omdat alle gasten werden gefotografeerd en elektronisch werden geregistreerd bij aankomst.

Het Nederlandse bergingsbedrijf Smit zal waarschijnlijk morgen beginnen met de olie uit het wrak te pompen. Volgens experts is er geen kans dat het schip zich daardoor zal verplaatsen en kan dus de zoektocht naar slachtoffers door blijven gaan tijdens het pompen.

De Costa Concordia kapseisde tien dagen geleden voor de Toscaanse kust nadat het schip op een rots was gevaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl