Laura Dekker heeft haar zeiltocht rond de wereld afgerond. Tegen 20.00 uur voer ze de haven van Sint-Maarten binnen, waar ze werd verwelkomd door tientallen mensen en journalisten. Ook haar familie was op het eiland.

Het 'zeilmeisje' vertrok vorig jaar januari vanaf Sint-Maarten. Ze is de jongste mens die ooit solo rond de wereld heeft gezeild. Ze is nu 16 jaar en 123 dagen.

Toch registreert het Guinness Book of Records haar record niet, omdat het jongeren niet wil aanmoedingen om gevaarlijke dingen te doen.

Problemen

De zeiltocht van Dekker verliep niet zonder problemen. Nog voordat ze op 20 januari 2011 van Sint-Maarten vertrok waren er geldproblemen. Na een oproep in de Volkskrant kwam er toch voldoende geld binnen om aan de tocht te beginnen.

Ook had Dekker eerder willen vertrekken, maar een leerplichtambtenaar en de Kinderbescherming maakten bezwaar tegen het project en legden de zaak voor aan de rechter. Die stelde Laura tijdelijk onder toezicht van de Kinderbescherming.

Examen

Twee weken geleden liet Dekker weten dat het goed met haar gaat en dat ze gewoon heeft gewerkt aan haar schoolopdrachten. Ze zit nu in 5 havo en wil later dit jaar examen doen.

Wat Dekker daarna gaat doen, weet ze nog niet. Ze heeft al wel laten weten dat ze niet terugkeert naar Nederland.

STER reclame