1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Studente stuurt Oxford afwijzingsbrief

Uitgenodigd om aan de prestigieuze Britse universiteit Oxford te komen studeren - en dat dan afwijzen. Er zijn niet veel studenten die dat doen, maar een Britse studente van 19 wel. Met een heuse afwijzingsbrief, geheel in Oxord University-stijl.

Elly Nowell uit Hampshire haalt alleen maar tienen en was daarom uitgenodigd door de prestigieuze universiteit. Maar naar eigen zeggen baalde ze enorm van het bezoek omdat ze er alleen maar blanke, rijke studenten tegenkwam. En ze ergerde zich aan de arrogante, elitaire en intimiderende houding van de toelatingscommissie. Een marteling, noemde ze het.

Dus stuurde ze meteen na het gesprek zélf een afwijzingsbrief, waarin ze haar aanmelding introk. Er stond zo ongeveer in: "Het spijt mij u te moeten meedelen dat uw universiteit het niet is geworden. Na het afwegen van de potentiële universiteiten ben ik tot de conclusie gekomen dat u niet aan mijn hoge standaard voldoet. Het staat u uiteraard vrij mij opnieuw uit te nodigen, mits u zich progressiever opstelt. Ik wens u veel succes bij het zoeken naar andere kandidaten en wens de universiteit veel succes in de toekomst."

Oscar Wilde

Ook schreef ze over de "substantiële fouten" in het onderwijssysteem van de universiteit en dat ze niet eens een glas water kreeg bij het toelatingsgesprek. "Tijdens het gesprek realiseerde ik me eindelijk dat ik me zou onderwerpen aan het oordeel van een instelling waar ik het eigenlijk fundamenteel mee oneens ben", zei Nowell in de Daily Mail. Hier kan je de hele brief lezen. Oxford University heeft niet de minste mensen in de collegebanken gehad, onder meer de minister van Buitenlandse Zaken William Hague, documentairemaker Louis Theroux en schrijver Oscar Wilde.

Flinke kritiek dus. Nowell hoopt nu te worden aangenomen aan de University College Londen, waar ze rechten wil studeren.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl