Een politiecommissaris van het korps Rotterdam-Rijnmond is veroordeeld voor rijden onder invloed. De rechter legde hem 950 euro boete en een rijontzegging op van 8 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk.

De commissaris werd tijdens de jaarwisseling aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had viermaal de toegestane waarde alcohol in zijn bloed.

Tijdens een wandeling naar huis kwam de vrouw van de politiechef ten val en raakte gewond. Omdat hij vond dat hulp te lang op zich liet wachten, ging hij naar huis om de auto te halen. Terug bij zijn vrouw vermoedden agenten dat de commissaris te veel op had en namen hem een blaastest af.

Vonnis

De rechter vindt dat de commissaris beter had moeten weten en tijdens de jaarwisseling niet met drank op achter het stuur had moeten gaan zitten. Maar de rechter liet ook meewegen dat de commissaris al erg is gestraft door alle media-aandacht voor de zaak.

De straf is daardoor iets lager uitgevallen dan het Openbaar Ministerie had geëist. Het OM wilde 1500 euro boete en een rijontzegging van 8 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk.

Het disciplinair onderzoek tegen de Rotterdamse commissaris loopt nog.

STER reclame