PVV-leider Wilders heeft in zijn fractie erkend dat zijn Twitterbericht over koningin Beatrix niet handig was. Dat bevestigen bronnen aan de NOS.

Vorige week liet Wilders zich zeer kritisch uit over Beatrix' kleding tijdens een staatsbezoek aan Abu Dhabi. Ze droeg bij een bezoek aan een moskee een hoofddoek en een gewaad.

Wilders verwees op Twitter naar Kamervragen waarin hij de hoofddoek het symbool van vrouwenonderdrukking noemde. Ook schreef hij dat het dragen van de hoofddoek door de majesteit een trieste wanvertoning was.

De PVV-fractie was gisteren kritisch over de tweet van hun leider. Het commentaar ging vooral over de toon en de timing van het bericht, dat samenviel met de beelden van de koningin en prinses Máxima in de moskee.

'Onzin'

De PVV vindt nog steeds dat de hoofddoek symbool van vrouwenonderdrukking is en dat de Kamervragen erover aan premier Rutte dus op zich terecht waren. Maar de woorden "een trieste wanvertoning" bij de beelden uit het Midden-Oosten hadden anders gemoeten, zou Wilders volgens bronnen zelf ook hebben erkend.

De koningin noemde het vorige week onzin dat een hoofddoek een symbool is voor onderdrukking van vrouwen. Premier Rutte sloot zich daar vrijdag bij aan.

In een reactie noemt Wilders de NOS-berichten over het fractieberaad "stemmingmakerij van de staatsomroep".

STER reclame