NOS NieuwsAangepast

Leraren staken tegen meer lesuren

Veel leraren in het voortgezet onderwijs staken vandaag. Ze leggen het werk neer uit protest tegen de plannen van minister Van Bijsterveldt van Onderwijs om het aantal verplichte lesuren per jaar uit te breiden van 1000 naar 1040 uur. Ook zijn ze tegen de inkorting van de zomervakantie van zeven naar zes weken.

Vakbond Leraren in Actie, die de actie organiseert, verwacht dat 1500 leraren vanmiddag demonstreren op het Plein in Den Haag. De staking duurt drie dagen. Volgens Leraren in Actie blijven vijf scholen dicht en zijn er op meer dan honderd scholen leraren die staken.

De Algemene Onderwijsbond van de FNV is het eens met het doel van de staking, maar vindt het niet gepast om direct na de kerstvakantie te staken. De grootste onderwijsbond voert 26 januari actie.

Scholieren

Eind december demonstreerden ook scholieren tegen de plannen van de minister om het aantal verplichte lesuren uit te breiden naar 1040.

De scholieren noemen het "ophokuren". Ze denken dat ze veel tijd niets te doen zullen hebben, omdat ze wel in de klas moeten zitten, maar geen les zullen krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl