Vrijwilligers bij de komende Olympische Spelen, vanaf 27 juli in Londen, krijgen een social media-verbod. Het is gebruikelijk om evenementen beperkingen op te leggen aan het gebruik van Twitter, Facebook en soortgelijke diensten, maar we hebben het hier wel over 70.000 mensen. Moeten die dan allemaal hun telefoon thuislaten?

De vrijwilligers mogen onder andere geen foto's maken in het backstage gebied. Vertellen wat ze als vrijwilliger eigenlijk doen, is ook uit den boze. Ook mogen ze de locatie van atleten en hoogwaardigheidsbekleders niet delen op het internet. Het verbod staat, volgens de BBC, op een interne website van de organisatie van de Spelen.

Op Facebook is de discussie tussen de vrijwilligers inmiddels losgebarsten. De een vindt het niet zo'n probleem, voor de ander is het een reden om de Spelen dan maar thuis op de bank te volgen: "Ik wil niet betrokken worden bij iets wat alles loopt te controleren. Tot ziens allemaal!" Een groot pijnpunt voor de vrijwilligers is dat de paragraaf over het gebruik van social media pas later aan hun contract is toegevoegd.

Oneerlijk

Omdat de social media zich heel snel ontwikkelen, heeft de organisatie zichzelf het recht gegeven de paragraaf ook na het tekenen van het contract te veranderen. De vrijwilligers vinden dat oneerlijk.

Sind 1948, toen de Spelen ook in Londen waren, wordt er een groot aantal vrijwilligers ingezet bij de Olympische Spelen. De zogeheten Games Makers verzorgen ruim 2000 verschillende taken rondom het sportevenement.

Door: Tim

STER reclame