NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Rupert Murdoch nu ook op Twitter

Op Twitter heeft een nieuwe celebrity zijn entree gemaakt. Het is de 80-jarige mediamagnaat Rupert Murdoch. De van oorsprong Australische Murdoch kwam eind 2011 in opspraak vanwege een afluisterschandaal met voicemails bij de Britse krant News of the World.

Murdoch opende een Twitter-account tijdens zijn vakantie op het Caribische eiland St. Bart. Hij lijkt zich niet erg te vermaken, want volgens één van zijn tweets zijn er veel te veel mensen op het eiland.

Voicemail

Binnen een paar dagen had Murdoch al ruim 53.000 volgers. Toch wordt zijn aanwezigheid op Twitter niet door iedereen op prijs gesteld. Zo stuurde de voormalige Britse vicepremier John Prescott het volgende bericht naar Murdoch: "Welkom op Twitter. Ik heb een nieuwjaarswens voor je ingesproken op mijn voicemail!".

De mediamagnaat twittert vooral over boeken die hij leest en de films die hij ziet. Zo schrijft hij bijvoorbeeld dat George Clooney een Oscar verdient voor zijn rol in de film Descendants. Ook zijn goede voornemens voor 2012 verstuurde hij via Twitter: "Proberen bescheiden en altijd nieuwsgierig te blijven. En natuurlijk afvallen".

Murdoch stuurt zelf graag berichten de wereld in, maar leest die van anderen kennelijk liever niet. Hij volgt zelf namelijk maar vier mensen.

STER reclame