Twintig partijen hebben de handen ineen geslagen om het failliete Aviodrome in Lelystad te redden. Het zijn een aantal fondsen, verenigingen, particulieren, bedrijven en de gemeente Lelystad, meldt een woordvoerder van het collectief.

De groep hoopt op een doorstart van het luchtvaartthemapark. Er moet een stichting komen die de collectie klassieke en moderne vliegtuigen gaat beheren, om te voorkomen dat die in februari wordt geveild.

Daarnaast wil het collectief een manier vinden om overnamekandidaat Libéma Groep toch financieel in staat te stellen het park te exploiteren.

Aantal miljoenen

Een eerdere poging van Libéma mislukte, omdat die de financiering niet rond kreeg. De Libéma Groep uit Rosmalen is eigenaar van pretpark De Beekse Bergen en het Autotron.

Volgens wethouder Fackeldey van Lelystad hangt van de onderhandelingen met de curator af hoeveel geld er nodig is om het park te redden. De wethouder zegt dat er gedacht moet worden aan een aantal miljoen.

Fackeldey denkt dat het plan over een week of vijf rond moet zijn, omdat daarna de curator verder moet met de afwikkeling van het faillissement.

Krachten

Een week geleden was het Aviodrome voor het laatst open. In november werd het themapark door de rechter failliet verklaard. Aviodrome kwam onder meer in moeilijkheden doordat er te weinig bezoekers kwamen. Schiphol en de KLM vulden lange tijd de tekorten aan, maar voor hen was de grens bereikt.

Wethouder Fackeldey vindt het niet vreemd dat de reddingspoging nu pas op gang komt. "Het mooie is dat slecht nieuws ook vaak goede kanten heeft. Het faillissement heeft krachten losgemaakt."

De partijen van het collectief gaan dit weekend om de tafel zitten om de moglijkheden te bespreken.

STER reclame