Oostenrijks skihotel afgebrand

In de Oostenrijkse wintersportplaats Saalbach-Hinterglemm is gisteravond laat een hotel afgebrand. De brandweer is tot vanochtend aan het blussen geweest.

In het hotel zaten ruim 120 gasten uit Nederland en Duitsland. Veel van hen waren in de eetzaal toen de brand op de bovenste verdieping van het hotel uitbrak.

Niemand raakte gewond. De brandweer kon een vader en zoon die al lagen te slapen op het laatste moment uit het brandende gebouw redden.

Nederlandse brandweerman

Een Nederlandse brandweerman was betrokken bij de redding. Stefan Schiphorst, die in Nieuwleusen lid is van de vrijwillige brandweer, was toevallig ook in Hinterglemm. Nog voordat het dienstdoende brandweerkorps arriveerde, ging hij met de eigenaar van het hotel, een vriend en een Duitse brandweerman naar boven om het vuur te bestrijden.

"Maar we hadden te weinig water, dus we konden niet zo heel veel doen", zei Schiphorst op radio 1. "We hebben ruim een half uur geblust, totdat de brandweer kwam en die heeft het van ons overgenomen."

Sauna

De oorzaak van de brand in Saalbach-Hinterglemm staat nog niet vast, maar volgens eigenaar Schnell is mogelijk een defect in de sauna van het hotel de oorzaak.

De toeristen zijn ondergebracht in hotels in de buurt. De meesten hebben laten weten dat ze zo snel mogelijk naar huis willen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl