NOS NieuwsAangepast

Top 2000 geopend door André Kuipers

Vanuit het internationale ruimtestation ISS heeft André Kuipers het startsein gegeven voor de Top 2000. Even na 12.00 uur kondigde hij op Radio 2 de nummer 2000 aan: 'Torn' van Natalie Imbruglia.

Kuipers, die vrijdag aankwam in het ruimtestation, heeft van Radio 2 een usb-stick meegekregen met daarop alle muziek uit de Top 2000.

Queen op 1

Voor de lijst zijn dit jaar drie miljoen stemmen uitgebracht, een record. 'Bohemian Rhapsody' van Queen is weer de nummer 1 en wordt op Oudejaarsavond kort voor middernacht gedraaid. Vorig jaar stond 'Hotel California' van de Eagles op 1.

Op 3 staat het 'Child in Time' van Deep Purple. 'Avond' van Boudewijn de Groot staat voor het eerst sinds 2005 niet meer in de top-3; dat nummer is gezakt naar de vierde plaats.

Adele

Opvallend in de lijst is de Britse zangeres Adele. Met 'Set Fire to the Rain' (26), 'Rolling in the Deep' (21) en 'Someone like You' (6) heeft ze drie nieuwe vermeldingen in de top-30. In totaal zijn vier nummers van Adele onder de beste dertig; het nummer 'Make you feel my love', dat vorig jaar nog op de twaalfde plaats stond, staat nu op 19.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl