PSV klopt Heerenveen en nadert AZ

Heerenveen heeft na een ongeslagen reeks van dertien wedstrijden voor het eerst weer een nederlaag geleden.

PSV won in Friesland afgetekend met 5-1 en verkleinde zo de achterstand op koploper AZ, dat eerder op de dag met 2-1 had verloren bij NAC Breda, tot één punt.

De ploeg van Heerenveen-trainer Ron Jans begon nog wel enthousiast met een schot voorlangs van Bas Dost, die vorige week nog vijf keer het net had gevonden tegen Excelsior (0-5). Maar daarna was het louter PSV wat de klok sloeg.

Ola Toivonen kon de bal vrij inkoppen voor de 1-0 na een voorzet van de bedrijvige Zakaria Labyad en een voorzet op maat van Stanislav Manolev werd twee minuten later binnengekopt door Tim Matavz.

Friese hoop vervlogen

De Friese hoop op wederom een goede uitslag werd al na 25 minuten de grond ingeboord, toen Toivonen de 0-3 liet aantekenen. De Fin rondde een uitstekende combinatie met Matavz af met een hard schot.

Na rust werd het aangeslagen Heerenveen volledig weggespeeld. Van de vele kansen die PSV nog kreeg, werden er maar twee benut; alleen Georginio Wijnaldum en Marcelo wisten nog te scoren. De Friese tegentreffer was van Rajiv Van La Parra.