Guidetti velt Twente met hattrick

Aangepast

Feyenoord heeft een voortreffelijke wedstrijd afgesloten met een zege. In eigen huis werd FC Twente, mede dankzij een hattrick van John Guidetti, met 3-2 geklopt.

Goed doorzetten op rechts en een goede voorzet van Otman Bakkal leverde Guidetti na acht minuten zijn eerste doelpunt op.

Kort voor rust scoorde de Zweedse spits zelfs twee keer in twee minuten, beide keren met een schot in de korte hoek. Hoewel Bakkal na de pauze van dichtbij miste - hij trof Twente-doelman Nikolaj Michailov vol in het gelaat - leek de buit wel binnen.

Een klutsgoal van Nacer Chadli en een bekeken schot van Luuk de Jong leverden toch nog een spannend slot op. Twente voerde de druk steeds verder op, maar een goal bleef uit.

"Dit belooft wat"

Feyenoord-trainer Ronald Koeman straalde na afloop een en al blijdschap en trots uit. "Dit belooft wat. Na PSV slagen we er op eigen veld ook in FC Twente te verslaan. We hebben laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. Verder hebben we heel veel dreiging voorin. Deze eerste seizoenshelft, met dertien punten uit de laatste vijf moeilijke wedstrijden, is gigantisch geweest voor Feyenoord."

Guidetti was onmiskenbaar de held van de dag. "Fantastisch wat hij heeft laten zien", vond ook Koeman. "Hij had prachtige acties en in de afwerking is hij grandioos. Als een soort Roy Makaay. We hadden gedacht dat FC Twente ons onder druk zou zetten, maar het tegenovergestelde gebeurde."

"Onverklaarbaar"

Twente-collega Co Adriaanse had geen idee waarom zijn elftal in de eerste helft was weggespeeld. "Onverklaarbaar. We hebben genoeg jongens met ervaring die weten hoe het in een wedstrijd als deze werkt. Maar het ging mis.''

Feyenoord was dreigend via de flanken, had ook Adriaanse gezien. "Onze backs hadden het heel moeilijk. Halverwege was onze eerste insteek het voorkomen van een afgang. Toch slaagden we erin er alsnog een wedstrijd van te maken. Na de 3-2 was alles nog mogelijk."

STER Reclame