Vitesse en Groningen scoren niet

Vitesse-FC Groningen is geëindigd in 0-0. De thuisploeg had een kleine zege wel verdiend.

Beide ploegen begonnen met aanvallende bedoelingen, maar gaandeweg was het de thuisploeg die domineerde.

Vitesse had echter moeite om de spitsen in stelling te brengen en de beste kans voor rust was voor Groningen: Petter Andersson kopte van dichtbij naast.

Na rust behield Vitesse het initiatief, maar waren er kansen aan beide kanten: Lorenzo Burnet schoot op Velthuizen, Nick Hofs schoot uit de draai naast en Jan-Arie van der Heijden kopte naast. Hofs kreeg rood (twee keer geel), wat het speelbeeld in het laatste kwartier nauwelijks veranderde.

Hofs: ik kon het echt niet geloven

Ruim een half uur na zijn tweede gele kaart stond Hofs nog steeds onthutst in de catacomben van het Gelredome. Hij viel in de 62ste minuut in en kreeg nauwelijks dertien minuten later zijn tweede gele kaart.

"Ik zag de hand van de scheidsrechter naar zijn borstzak gaan en dacht: nee, dat kan niet waar zijn", sprak de middenvelder. "Ik kon het gewoon niet geloven. Eerst twijfelde ik nog aan mijzelf. Maar ik heb net de beelden terug gezien, ik speelde duidelijk als eerste de bal."