Utrecht en Feyenoord in balans

Aangepast

FC Utrecht en Feyenoord hebben elkaar in de Domstad in een boeiend voetbalgevecht met 2-2 in evenwicht gehouden.

Feyenoord kwam snel op 1-0 dankzij een pegel van John Guidetti, waarna het kansen op meer miste.

Utrecht was machteloos, maar na een half uur leverde de eerste kans wel de 1-1 op; Daan Bovenberg kopte raak uit een vrije trap van Rodney Sneijder en door die gelijkmaker veerde Utrecht ineens op.

Edouard Duplan zag direct na de 1-1 een inzet gestopt worden, maar na rust zorgde hij met een flipperkastgoal wel voor 2-1. De gasten kwamen op 2-2 door Jerson Cabral, wiens schot via doelman Rob van Dijk doel trof. In het hectische vervolg kreeg Feyenoord de beste kansen, maar het scoorde niet.

"We hadden FC Utrecht liggen"

Als je een tegenstander hebt liggen, moet je ervoor zorgen dat hij niet meer opstaat. Was getekend: Ronald Koeman. De trainer van Feyenoord doelde op het eerste half uur.

"Toen waren we oppermachtig", oordeelde de oud-international. "FC Utrecht was na onze snelle 0-1 de kluts kwijt. We verzuimden echter door te drukken. We lieten FC Utrecht alsnog in de wedstrijd komen. Dat was onze eigen schuld."

"Vanaf de kant zagen we de kentering in het duel komen. We werden gemakzuchtig, slordig en verloren steeds meer persoonlijke duels. Het oogde allemaal een beetje hautain. Dat verwacht je niet bij Feyenoord en dat past ook niet bij de club. We moeten gewoon hard werken met z'n allen."

Koeman was in de rust (1-1) nogal boos op zijn spelers. Na afloop overheerste vooral teleurstelling, ook bij zijn volgelingen. "Misschien willen we op dit moment nog wel te veel bij Feyenoord. Als je zo ziek bent dat je niet wint bij FC Utrecht. Wellicht moeten we daarover iets milder denken. Maar ja, ik ben nu eenmaal zo opgegroeid."

STER Reclame