Ajax wint in matig duel van RKC

Zonder indruk te maken heeft Ajax in een tegenvallend duel met 1-0 gewonnen bij RKC Waalwijk.

RKC was voor rust gevaarlijker dan het slordig spelende Ajax. Geoffrey Castillion miste de grootste kans na een fout van Daley Blind.

De bezoekers werden gaandeweg wel wat sterker en dat leverde een voorsprong op: een voorzet van Christian Eriksen werd door Guy Ramos in eigen doel gewerkt.

Na de rust ging het gelijk op, maar RKC stond plots met tien man. Sigourney Bantjar kreeg rood na een overtreding op Davy Klaassen. Aan Miralem Sulejmani was het buitenkansje niet besteed, want hij miste de toegekende penalty.

Ajax had nu een overwicht, maar speelde verder matig en kwam zelfs nog goed weg bij een enorme kans van Mark Janssen.

De Boer: punten zijn nu belangrijk

Trainer Frank de Boer van Ajax was na afloop eigenlijk alleen echt tevreden over de uitslag. "Het gaat nu om de punten", zei hij. "Maar we hadden het eerder moeten afmaken."

"We begonnen dramatisch, maar namen na zeventien minuten het initiatief. Daarna zijn we tot de slotminuut niet meer in de problemen gekomen. We mogen ons zelf verwijten dat het toen al geen 2-0, 3-0 of 4-0 was."