Nederland is een station rijker: station Sassenheim. Minister Schultz van Haegen heeft vandaag de opening verricht.

Zondag gaat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen in. Het station verbindt vanaf dat moment Sassenheim rechtstreeks met stations in het noorden en zuiden van de Randstad, zoals Schiphol, Amsterdam Zuid, Leiden en Den Haag CS.

Beste vervoersmix

Het NS-station, dat aan de A44 ligt, heeft 300 parkeerplaatsen en directe busverbindingen met Leiden, Noordwijk en Lisse. Hierdoor kunnen mensen een deel van hun rit met de auto en een deel met het openbaar vervoer afleggen.

"Mensen kunnen zelf het beste bepalen hoe ze van A naar B reizen. Door zowel te investeren in wegen als OV geven we de reiziger de keuze of hij in de auto of de trein stapt," stelde Schultz van Haegen bij de opening. "Actuele reisinformatie zorgt ervoor dat de reiziger weet wat die dag de beste vervoersmix is, bijvoorbeeld auto en trein, of bus en fiets."

2000 reizigers

Op station Sassenheim stoppen in de spits vier treinen per uur per richting. Naar verwachting gaan 2000 reizigers per dag gebruik maken van het station.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft 8 miljoen euro bijgedragen aan het station, dat in totaal 10 miljoen euro kost. De provincie Zuid-Holland betaalde de overige 2 miljoen euro.

STER reclame