NOS NieuwsAangepast

Aangifte na verstoren islamdebat

Schrijfster en moslimactiviste Irshad Manji heeft aangifte gedaan bij de Amsterdamse politie nadat zo'n twintig radicale moslims gisteravond een debat in De Balie in Amsterdam hadden verstoord.

De demonstranten noemen zichzelf Sharia4Holland, maar komen uit België. Ze uitten bedreigingen, gooiden met eieren en bespuwden Manji. De ME greep in. Twee ordeverstoorders zijn aangehouden.

Schrijfster Irshad Manji staat kritisch tegenover de islam en is voor modernisering van dat geloof. Ze is een uitgesproken feministe. Veel moslims zien haar als afvallig. "Noch ikzelf of mijn geloof wordt door dit incident beïnvloed", zei Manji na afloop. "Ik word hier niet door geraakt."

Geen vin

Ook GroenLinks Tweede Kamerlid Tofik Dibi was bij het debat te gast. "Wat echt mooi was om te zien, en dat heb ik nog nooit meegemaakt, was dat de hele zaal voor ons ging staan. En wij hebben gezegd, terwijl ze aan het schreeuwen waren: 'We verroeren geen vin. We gaan niet van het podium af, we blijven hier staan. Jullie hebben maar naar ons te luisteren. En als het jullie niet zint om ons te horen spreken, dan moeten jullie wegzappen."

Dibi vergezelde Manji bij het doen van de aangifte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl