NOS VoetbalAangepast

Ajax verliest en is uitgeschakeld

Ajax is uitgeschakeld in de Champions League.

De Amsterdammers verloren thuis van Real Madrid (0-3) en werden in groep D gepasseerd door Olympique Lyon, dat in Zagreb won van Dinamo: 1-7.

Ajax slaagde er voor rust niet in het B-elftal van Real zijn wil op te leggen en na een kwartier kwamen de gasten op 0-1 via José Callejón, na een mooie steekpass van Kaká. Vlak voor de pauze viel de vrijwel identieke 0-2: Gonzalo Higuaín scoorde uit een fraaie dieptepass van Karim Benzema.

Tussen beide goals in scoorde Ajax twee keer, maar die treffers (een kopbal van Nicolás Lodeiro en een schot van Vurnon Anita dat via Miralem Sulejmani's borst binnen zeilde) werden onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax valt aan, maar scoort niet

Terwijl in Zagreb de Franse goals als rijpe appelen vielen, ging Ajax na de pauze energiek op jacht naar een doelpunt. Jan Vertonghen kopte naast, een lob van Sulejmani belandde op de lat en doelpogingen van Lorenzo Ebecilio, Christian Eriksen en Vertonghen werden onschadelijk gemaakt door doelman Antonio Adán.

Real bleef rustig loeren op de counter en Kenneth Vermeer moest redden bij een inzet van Esteban Granero. Ajax-coach Frank de Boer bracht Boelykin en Klaassen, maar zij wisten niet voor gevaar te zorgen.

Een kwartier voor tijd kwam Lyon op 1-7 en moest Ajax twee keer scoren. Kansen kwamen er echter niet meer en Callejon zorgde in de blessuretijd nog voor 0-3.

Verder in Europa League

Ajax vervolgt zijn Europese weg in de Europa League. Tijdens de loting voor de tweede ronde van die competitie zijn de Amsterdammers niet geplaatst.

Ajax behoort tot de vier slechtste nummers drie en gaat loten tegen één van de groepswinnaars van de Europa League óf één de vier beste nummers drie van de Champions League. Dat zijn Manchester City, Manchester United, Olympiakos en Valencia CF.

Ajax kan niet loten tegen FC Twente, PSV en - eventueel - AZ.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl