De politie is op zoek naar de eigenaren van sieraden die in september bij twee juweliers in beslag zijn genomen. Het ging om een enorme hoeveelheid sieraden.

In totaal vond de politie in de twee panden rond de 55.000 voorwerpen met een geschatte straatwaarde van 6 tot 9 miljoen euro. De politie was wekenlang bezig om de juwelen in kaart te brengen.

Foto's op internet

Foto's van zo'n duizend voorwerpen zijn vanaf vandaag te zien op de site depolitiezoekt.nl. "Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde, daarom willen wij ze graag teruggeven aan de rechtmatige eigenaar", zegt onderzoeksleider Marc Kemper.

Mensen die juwelen op de site herkennen en aangifte hebben gedaan van diefstal, kunnen hun spullen terugkrijgen. Een aantal eigenaren van horloges met een uniek serienummer is al teruggevonden. Maar de rechtmatige eigenaren van bijvoorbeeld een Rolex Daytona horloge van minimaal 10.000 euro, een platina Patek Philippe horloge dat nieuw circa 50.000 euro kost en 250 kilo tafelzilver en zilveren munten zijn nog niet bekend.

Tussen de gestolen waar zitten ook religieuze stukken die waarschijnlijk zijn gestolen uit kerken. Bij de inval zijn vier mensen opgepakt, twee van hen worden nog gezien als verdachte. De politie doet onderzoek naar hen en de klanten.

Bloemen

De verdachte juwelier kreeg in april nog een bos bloemen van hoofdcommissaris Welten voor heldhaftig optreden tegen een overvaller. "Ik ben nu verdachte in een helingszaak", zegt hij aan de telefoon. Ik word kapotgemaakt. Ik geloof niet meer in de rechtsstaat."

STER reclame