NOS NieuwsAangepast

Sloop 't Loon begint overmorgen

De sloop van het verzakte deel van winkelcentrum 't Loon in Heerlen begint woensdag. De gemeente Heerlen heeft het sloopplan van de vereniging van eigenaren goedgekeurd. Een deel van winkelcentrum 't Loon is al een tijd aan het verzakken. De oorzaak is nog niet bekend.

Burgemeester Depla is blij met het sloopplan. "Het laat zien dat de sloop van het onvelige compartiment mogelijk is, terwijl de andere compartimenten kunnen blijven bestaan", stelde Depla tijdens een persconferentie. De sloop begint woensdag omdat er eerst "voorbereidingen moeten worden getroffen in het belang van de slopers", aldus de burgemeester.

Acute problemen

Depla zei verder dat hij merkte "dat het in de stad enorm leeft". Hij waardeert de mails en de initiatieven van de burgers om de getroffen mede-Heerlenaren te helpen. de winkeliers zouden het als een "groot hart onder de riem" ervaren. Voor de winkeliers wordt een regeling opgesteld om acute problemen op te lossen.

De gecontroleerde sloop van winkelcentrum 't Loon moet een spontane instorting voorkomen. Daarbij zou asbest kunnen vrijkomen dat zich overal in de omgeving verspreidt. De sloop moet op 23 december zijn afgerond. In het verzakte deel zitten tien winkels. Of de de andere veertig winkels in 't Loon daarna weer open kunnen, is nog niet duidelijk.

Vakantiehuisjes

De bewoners van de appartementen boven het winkelcentrum zitten nu nog in een hotel. Voor de periode tot het eind van de sloop zoekt de gemeente naar andere huisvesting, zoals gemeubileerde appartementen en vakantiehuisjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl