Feyenoord is thuis PSV de baas

Feyenoord heeft in De Kuip met 2-0 gewonnen van PSV. De Brabanders, die 22 duels ongeslagen waren, leden voor het eerst sinds 7 augustus (3-1 bij AZ) weer een nederlaag.

Feyenoord en PSV maakten er een open wedstrijd van, waarin ondanks de vele fouten aan beide kanten nog genoeg te genieten viel.

De Rotterdammers openden sterk en waren al snel dicht bij een treffer, maar Ruben Schaken schoot hard over en PSV-huurling Otman Bakkal net naast.

PSV herstelde zich gaandeweg de eerste helft en kreeg via Tim Matavz en de telkens uitgefloten ex-Feyenoorder Georginio Wijnaldum een paar grote kansen, maar doelman Erwin Mulder hield zijn ploeg met enkele prima reddingen op de been.

Cissé en Schaken verzorgen goals

Vlak voor rust kwam Feyenoord op 1-0; Sekou Cissé onderschepte een slechte pass van Ola Toivonen en mikte na een combinatie met John Guidetti keurig raak.

Direct na rust was het weer raak voor de thuisploeg. Schaken troefde de 17-jarige Jetro Willems af in een duel en passeerde Andreas Isaksson in de korte hoek. Vreemd genoeg leek Feyenoord het meest van slag door die voorsprong. PSV zette de opeens kwakkelende thuisploeg even flink onder druk en was via Wijnaldum, Wilfred Bouma en Kevin Strootman dicht bij de 2-1.

In het laatste deel was het woord weer aan Feyenoord. De Rotterdammers kregen een paar grote kansen, maar Isaksson en Willems, die een bal van Schaken van de lijn haalde, voorkwamen erger voor PSV.